Skuttli

Vi kommer att börja använd oss av den webbaserade programvaran Skuttli nu i början av 2024. Eftersom det är en process att få igång programvaran för oss vet vi inte exakt när ännu, men det går vi självklart ut med så fort vi vet! Du kan redan nu bekanta dig med Skuttli HÄR.

Skuttli är en sida på nätet som används av tusentals kaninhoppare i Sverige, Norge och Finland. Sidan används i första hand för att ordna tävlingar och gör administrationsarbetet före, under och efter tävlingen enklare. Men den ger också dig som tävlande och medlem en bättre översikt över tävlingar. Du ser mycket enkelt vilka tävlingar du anmält dig till, startlistorna för tävlingar, resultat i realtid och gamla resultat!

Anmälning

För att anmäla sig till våra tävlingar använder man sig av Skuttli. Har man problem med att anmäla sig kan man kontakta tävlingsansvarig. Här nedan finns instruktioner hur man gör för att skapa ett konto och anmäla sig. Sista anmälningsdatum och sista efteranmälningsdatum står på Skutli på varje tävling. Anmälningsavgiften betalas via det betalsätt man väljer på Skuttli senast sista anmälningsdag. Om startavgiften inte är betald senast sista anmälningsdag uppgår priset på startavgifterna till efteranmälningspris.

Strykningar

Om man har anmält sig till en tävling och inte kan åka pga olika anledningar ska man stryka sig så snart man inser detta och vid strykning innan första start får man pengarna innestående. Om man inte hör av sig innan första start stryks starterna och startavgiften går inte att få som innestående. Behöver man stryka enstaka kaniner får man pengarna innestående om det görs innan sista anmälningsdag. Görs det efter sista anmälningsdag tas avgift ut för dessa så länge det inte är att kaninen är sjuk och inte kan starta. Om en kanin blir sjuk fås startavgiften innestående. Vill man ha sina innestående pengar utbetalda kan man kontakta vår ekonomiansvarig.

Skapa konto och anmälan

Sågär ska det se ut när du kommer in på sidan.

 

Första steget är att skapa sig ett konto

 1. Klicka på ”Skapa konto”.
 2. Välj ett användarnamn, ett lösenord och fyll i din e-postadress.
 3. Klicka sedan på ”Skapa konto”.
 4. Klicka sedan på ”Fortsätt” och fyll i fullständiga uppgifter, det namn du  skriver här är det namn som sedan kommer stå på startlistorna. Telefonnummer och födelsedatum måste skrivas i rätt format.

När du fyllt i dina uppgifter och klickat på ”Spara person” kommer du till ”Min sida”. Här ska du sen lägga in alla dina kaniner.

 

Lägg till kaniner

 1. Klicka på ”Min sida” om du inte redan är där efter att du skapat dig en inloggning.
 2. Klicka på ”Lägg till kanin”.
 3. Med hjälp av scrollisterna väljer du vilka klasser kaninen är klassad i de olika grenarna. (Kaniner som tidigare har pinnar eller är klassad högre än mini/lätt kommer få sina pinnar insatta manuellt av en administrativ person).
 4. Namnet på kaninen skrivs utan gårdsnamn och titlar, kom ihåg stor bokstav i början av namnet.
 5. Fyll i kaninens födelsedatum. När markören sätts i rutan så kommer en kalender upp, för att slippa bläddra månad för månad kan du klicka på ”månad år” för att först välja år och sedan månad. Se till att välja rätt datum, för kaninen måste ha rätt ålder inne för att få starta vissa klasser.

 

Anmälning till tävling

 1. Klicka på ”Tävlingar”, här kommer du till Tävlingsprogrammet.
 2. För att kolla klasser, information om tävlingen och vilka som har anmält sig kan man klicka på namnet på tävlingen under tävlingsprogram.
 3. För att anmäla dig till tävlingen klicka på ”Anmäl”.
 4. Kolla att det är rätt betalare längst upp och läs igenom tävlingsinformationen. Klicka sedan på ”Nästa”.
 5. Väljer du ”visa bara mina kaniner” kommer endast dina egna kaniner upp i rullisten. Ska du starta någon annans kanin ta bort ”visa bara mina kaniner” och börja skriva kaninens namn i rutan så kommer det upp förslag på kaniner och du väljer den kanin du ska starta.
 6. När man valt kanin kommer det upp de klasser som kaninen är startberättigade i.
 7. Bocka för de klasser du önskar starta och klicka sedan på ”lägg till kanin”.
 8. Fortsätt tills du anmält alla dina kaniner till tävlingen. Klicka sedan på ”nästa”.
 9. Kolla så att allt stämmer med klasser och kaniner. Klicka på välj betalsätt.
 10. Välj betalsätt och gå vidare till nästa.

 

Ändra på kanin

 1. Klicka på ”Min sida”.
 2. Under rubriken ”Mina kaniner” finns samtliga kaniner listade med dig som ägare. Klicka på den kanin du vill ändra.
 3. Klicka på knappen ändra på kaninens sida.
 4. Här kan du sedan ändra de olika uppgifterna så som klassning från mini till lätt, om du nyligen blivit medlem och vill välja att starta lätt med din kanin. Du kan inte ändra till en högre klassning som det krävs uppklassningspinnar för att få starta. Du kan också kryssa för om kaninen är avliden med mera.
Back to top of page