Tävling i Kimo 23.9.2023

Den 23.9 kommer ÖBKH att ordna tävling för ÖBKH medlemmar. Vi kommer att hoppa sex olika klasser under dagen rak ny mini, rak mini, rak lätt, krok lätt, rak medelsvår och rak svår.

Tävlingen hålls utomhus på en grusplan, WC finns på platsen.  Var på plats i god tid före tävlingen startar (ca 15 min före).

Höjderna: Ny mini (ingen officiell klass) – 6 st hinder, ca 8 cm högt, ca 10 ca långt. Är en klass som passar bra för den som inte hoppat jätte mycket eller högt, även en bra klass att hoppa om det är första tävlingen. Mini (ingen officiell klass) – 6 st hinder, max 24 cm högt, max 30 cm långt. Passar bra för de kaniner som hoppat lite högre och är vanare. Lätt – 8 st hinder, max 30 cm högt, max 45 cm långt. Passar utmärkt för de kaniner som börjar ha koll på minin och vill börja samla pinnar. Medel – Klassen som kaninen får tävla när den samlat 3 pinnar i lätt i den bangrenen. 10 st hinder, max 38 cm högt, max 65 cm långt.

För att delta bör både du själv som förare och din kanin vara registrerad hos oss! Kaninen måste vara minst 4 månader för att få starta Ny mini och Mini, kaninen bör vara minst 5 månader för att få starta Lätt.

För att delta bör du även ha en sele till din kanin samt ett koppel som är godkänt enligt reglerna. Detta är en sele som har den lilla ringen som du fäster kopplet i bak på ryggbandet och inte mitt på. Selen måste även vara av en sådan modell som enligt reglerna är godkänd. Kopplet ska vara minst 2 meter och det får inte vara ett flexikoppel.

Kaninen ska under hela tävlingsresan och dagen ha tillgång till ordentligt med hö och vatten. I transportburens botten ska det finnas ordentligt med strö, t.ex. tidning, spån och hö, så att kisset absorberas.

Ska du tävla första gången kan det vara bra att läsa sidan ”tävla med oss” först 🙂

Klasser:

Rak ny mini

Rak mini

Krok lätt

Rak lätt

Rak medelsvår

Rak svår

På denna tävling har vi både rak och krok lätt, du får anmäla din kanin till båda klasserna 🙂

Plats: Kimovägen 715, 66810 Kimo.

Datum: 23.9.2023

Tid: kl.10.00

Kostnad: 2€ / start, utom tävlan 1€ / start. Efteranmälan 3€ / start

(Utom tävlan- Kanin tävlar i lägre klass än den är klassad i och räknas inte med i resultatet. Kaninen erhåller inga priser, uppflyttningspinnar, poäng eller vandringspriser. Kaninen får inte tävla utom tävlan under samma tävling som den tävlar sin ordinarie klass)

Betalningssätt: Vi skickar en faktura en gång per termin till dig per e-post där vi samlat alla dina kostnader för den terminen.

Kontakt: Maja Henriksson -0505613338       osterbottenskaninhoppare@gmail.com

Anmäl senast: Torsdag 21.9

Anmäl via formuläret nedan!

 

 

 

Back to top of page