Tävling i Vörå 10.2

Den 10.2 kommer ÖBKH att ordna tävling för ÖBKH medlemmar. Vi kommer att hålla fyra olika klasser under dagen rak mini, lätt, medelsvår och krok lätt.

Tävlingen hålls i en ridmanege. WC finns på platsen i form av utedass. Var på plats i god tid före tävlingen startar (ca 15 min före).

Höjderna: Ny mini (ingen officiell klass) – 6 st hinder, ca 8 cm högt, ca 10 ca långt. Är en klass som passar bra för den som inte hoppat jätte mycket eller högt, även en bra klass att hoppa om det är första tävlingen. Mini (ingen officiell klass) – 6 st hinder, max 24 cm högt, max 30 cm långt. Passar bra för de kaniner som hoppat lite högre och är vanare. Lätt – 8 st hinder, max 30 cm högt, max 45 cm långt. Passar utmärkt för de kaniner som börjar ha koll på minin och vill börja samla pinnar. Medel – Klassen som kaninen får tävla när den samlat 3 pinnar i lätt i den bangrenen. 10 st hinder, max 38 cm högt, max 65 cm långt.

För att delta bör både du själv som förare och din kanin vara registrerad hos oss! Kaninen måste vara minst 5 månader för att få starta en klass.

För att delta bör du även ha en sele till din kanin samt ett koppel som är godkänt enligt reglerna. Detta är en sele som har den lilla ringen som du fäster kopplet i bak på ryggbandet och inte mitt på. Selen måste även vara av en sådan modell som enligt reglerna är godkänd. Kopplet ska vara minst 2 meter och det får inte vara ett flexikoppel.

Kaninen ska under hela tävlingsresan och dagen ha tillgång till ordentligt med hö och vatten. I transportburens botten ska det finnas ordentligt med strö, t.ex. tidning, spån och hö, så att kisset absorberas.

Ska du tävla första gången kan det vara bra att läsa sidan ”tävla med oss” först 🙂

Klasser:

Rak mini

Rak lätt

Rak medelsvår

Krok lätt

Plats: Haviståkersvägen 93, 66600 Vörå

Datum: 10.2.2024

Tid: kl.13.00

Kostnad: 2€ / start, utom tävlan 1€ / start. Efteranmälan 3€ / start

(Utom tävlan- Kanin tävlar i lägre klass än den är klassad i och räknas inte med i resultatet. Kaninen erhåller inga priser, uppflyttningspinnar, poäng eller vandringspriser. Kaninen får inte tävla utom tävlan under samma tävling som den tävlar sin ordinarie klass)

Betalningssätt: Betala in startavgiften senast sista anmälningsdagen till kontot FI10 4180 0010 0138 64 och skriv i meddelande rutan förarens namn + tävlingens namn. Vid efteranmälan ska bild på betalningen skickas till e-postadressen osterbottenskaninhoppare@gmail.com.

Sista betalningsdag: 6.2

Anmäl senast: Tisdag 6.2

Sista dag för efteranmäla: Torsdag 8.1

Kontakt: Frida Åbacka – 045 1518718       osterbottenskaninhoppare@gmail.com

 

Anmäl via formuläret nedan!

 

 

Back to top of page